Blog

 

What you see isn’t always what you get - deel 1

14 mrt. 2024 14:46

Waarom non-verbale communicatie ons flink op het verkeerde been kan zetten.

De potentiële gevaren van Selectie aan de Poort

7 mrt. 2024 12:06

In de hedendaagse wereld van werving en selectie wordt steeds vaker gebruik gemaakt van persoonlijkheidsvragenlijsten als instrument om geschikte medewerkers te identificeren. Hoewel het integreren van deze vragenlijsten cruciaal is voor het begrijpen van potentiële werknemers, hun teamcompatibiliteit en hun fit binnen de organisatie, blijkt in de praktijk dat kandidaten die afwijken van het vooraf bepaalde gewenste profiel vaak worden uitgesloten.

5 tips voor een persoonlijke benadering bij de inzet van online assessments

26 feb. 2024 07:56

Het gebruik van online assessments is een waardevol instrument in selectie en talentmanagement. Het is belangrijk om een persoonlijke benadering te behouden bij de inzet van dit instrument.

Teamdynamiek en organisatiecultuur in 1 oogopslag!

23 mrt. 2023 14:50

Een van de mooiste functionaliteiten van ons online testsysteem (de Wizard) vind ik persoonlijk het Groepsprofiel. Ik blijf het waanzinnig vinden om, nadat alle teamleden hun vragenlijsten hebben ingevuld, met een paar drukken op de knop een zogenaamd groepsprofiel te maken. In één oogopslag zien je waar de kwaliteiten liggen van een team, wat de teamleden verbindt, wat valkuilen en uitdagingen zijn. Het is eenvoudig om te maken, maar geeft zóveel informatie!

Investeren in positieve Employee experience

25 jan. 2023 15:04

2023. Het jaar waarin naast het thema 'personeel aantrekken', het thema 'personeel behouden' steeds belangrijker wordt. Een positieve employee experience is een belangrijke factor die bijdraagt aan een lager onnatuurlijk verloop in je organisatie. 

De impact van een ‘bad hire’

7 dec. 2022 13:24

Een mismatch tussen een kandidaat, functie en organisatie kan voor een organisatie grote gevolgen hebben. Onvoldoende inzicht in de kwaliteiten van een kandidaat en een vacature te snel willen vullen kan leiden tot torenhoge kosten, onnodig tijdverlies en het kan een stempel zetten op de sfeer binnen de organisatie.

Weet jij wanneer jouw mensen onder spanning staan?

4 okt. 2022 11:20

Wij stellen vaak de vraag aan onze eigen (assessment/coaching/training) kandidaten waar ze energie van krijgen. Waar komen ze hun bed voor uit? Wat maakt dat ze iedere dag naar werk gaan? Deze vraag stellen we ook aan werkgevers om hen bewust te maken; immers, als je weet waar de energiegevers en -vreters zitten van jouw mensen en wat ze makkelijk afgaat, dan helpt dat enorm in het slim verdelen van werkzaamheden.

Krappe arbeidsmarkt? Waarom het juist zinvol is om te investeren in je eigen personeel

13 sep. 2022 14:45

Krappe arbeidsmarkt? Waarom het juist zinvol is om te investeren in je eigen personeel

Het aantal openstaande vacatures is historisch hoog en de werkloosheid is sinds 2003 niet zo laag geweest. 84% van de ondernemers heeft te weinig personeel, wat van invloed is op de werkdruk onder personeel. Lees de blog van psycholoog Carlijn Witvliet over waarom alleen aandacht voor Werving & Selectie niet de heilige graal is en investeren in je collega’s des te meer……

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze site te laten werken en u de meest relevante ervaring te geven door uw voorkeuren en herhaalde bezoeken te onthouden. Door op "Accepteer alle" te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van alle cookies, of u kunt ze weigeren door op "Weiger alle" te klikken. Bekijk onze Privacy policy