Wat is een online assessment?

Wanneer wordt het ingezet en wat houdt het eigenlijk in als je als kandidaat een online assessment moet doorlopen?

 

 

 

 

toepassingen.png

Online assessment

Een online assessment is een middel om het beeld dat je van iemand hebt completer te maken. Een mooie bevestiging van jouw eerste indruk, maar ook een verdieping op datgene wat niet meteen duidelijk is na een eerste indruk.

Door het inzetten van objectieve, gevalideerde en betrouwbare persoonlijkheidsvragenlijsten en capaciteitentests is het mogelijk om de kans op succes in iemand zijn functie te vergroten. Een online assessment voorspelt namelijk iemand zijn werkprestaties. Het grote voordeel aan het gebruik van een online assessment is dat kandidaten deze overal kunnen afnemen op elk gewenst tijdstip. Een online assessment kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden, waaronder voor selectie- en ontwikkelingsvraagstukken.

 

 

 

 

 

 

 


Selectieassessment 

Een selectieassessment wordt ingezet bij een sollicitatieprocedure waarin bepaald wordt of een kandidaat past bij een bepaalde functie. Met het selectieassessment worden kwaliteiten, talenten, valkuilen en ontwikkelpunten verder uitgediept, zodat de meeste geschikte kandidaat kan worden uitgezocht. Het selectie assessment biedt zekerheid bij de sollicitatieprocedure en voorkomt een mogelijke ‘bad hire’.


Ontwikkelassessment

Bij een ontwikkelassessment draait het, zoals de naam zegt, om de ontwikkeling van een kandidaat. Ook bij een ontwikkelassessment worden kwaliteiten, talenten, valkuilen en ontwikkelmogelijkheden van een kandidaat aan het licht gebracht.

Het doel van een ontwikkelassessment is om deze verkregen inzichten te delen met de kandidaat om hem/haar vervolgens aan te sturen en te stimuleren in de eigen ontwikkeling. Met behulp van een ontwikkelassessment heeft een kandidaat de potentie beter te functioneren in zijn/haar functie en om écht in beweging te komen.

 

 

 

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze site te laten werken en u de meest relevante ervaring te geven door uw voorkeuren en herhaalde bezoeken te onthouden. Door op "Accepteer alle" te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van alle cookies, of u kunt ze weigeren door op "Weiger alle" te klikken. Bekijk onze Privacy policy