Duurzame inzetbaar­heid

Voor een gezond evenwicht tussen mens en werk

Neem contact op

 

 

header_toepassingen.png

Duurzame inzetbaarheid

Hoe zorg je ervoor dat jouw mensen niet alleen nu maar ook in de toekomst van toegevoegde waarde zijn en dit zelf ook zo ervaren?

Het onderwerp ‘duurzame inzetbaarheid’ raakt thema’s zoals (fysieke en mentale) gezondheid, motivatie, betrokkenheid en ontwikkeling van mensen. Het in gesprek blijven is daarbij essentieel.

 

 

 

HR en medewerker krijgen
 • Inzicht in passendheid met de huidige functie
 • Inzicht in drijfveren, behoeften en voorkeuren
 • Inzicht in actuele mate van uitdaging, overbelasting, stress en bevlogenheid
 • Ontwikkelmogelijkheden
 • Inzicht in functie- en beroepsmogelijkheden
 • Aanknopingspunten en inhoudelijke input voor een DI plan
HR kan daarvoor gebruik maken van
 • Scores op alle competenties
 • Persoonlijkheidsvragenlijsten
 • Intellectuele capaciteiten tests
 • Affiniteiten en loopbaanvragenlijsten
 • Matching module
 • Ontwikkelwijzer

 

 

 

 


Inzicht in medewerker

Zit de medewerker nog op zijn plek? Wordt hij/zij voldoende uitgedaagd of staat het water aan de lippen? Waar heeft de ander behoefte aan en wat heeft hij/zij nodig om te blijven groeien? Een duurzaam inzetbaarheid plan kan eigenlijk niet zonder een gedegen inzicht in de medewerker. Deze analyse biedt alle aanknopingspunten voor een gedegen DI plan. Je krijgt antwoord op de vraag ‘wat wil iemand?’ en ‘wat kan iemand'?


Duurzaam inzicht

Het communicatie profiel en het karakterprofiel geven inzicht in de voorkeuren en drijfveren. Competenties laten zien wat iemand gemakkelijk afgaat en waar de kwaliteiten zitten. Zelfinzicht in wat iemand wil en kan helpt om de verantwoordelijkheid te nemen en vervolgens bewuste keuzes te maken als het gaat om zijn/haar persoonlijke en professionele ontwikkeling. Een mooie aanvulling op de analyse zijn de intellectuele capaciteitentests. Deze meten het werk- en denkniveau (vmbo, mbo, hbo of wo) en geven meer inzicht in iemand zijn/haar potentie.

 

 

 

 

 

 


En er is meer..

Ook kun je met het systeem informatie uit de omgeving van de medewerker betrekken door de 360 graden feedback module in te zetten, loopbaanvragenlijsten gebruiken of affiniteiten benutten. De matching-module levert veel informatie op over het soort werk dat de medewerker het beste ligt en wat juist niet. Daarnaast kan de medewerker gebruik maken van de Ontwikkelwijzer. Per competentie wordt hier de ontwikkelbaarheid, literatuur en tips beschreven. Kortom, een praktische en concrete ondersteuning voor HR, het management én de medewerker.

 


Voordelen organisatie

more_time

Hogere productiviteit en organisatorische efficiency

volunteer_activism

Preventie van verzuim en ongevallen, minder ziektekosten en een betere werksfeer

gavel

Voldoen aan wetgeving voor veilige en gezonde werkomstandigheden

savings

Onderzoek laat een return on investment van 1:2,2 tot 1:4 zien. Elke euro die een organisatie investeert in vitaliteit en duurzame inzetbaarheid levert drie euro op

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze site te laten werken en u de meest relevante ervaring te geven door uw voorkeuren en herhaalde bezoeken te onthouden. Door op "Accepteer alle" te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van alle cookies, of u kunt ze weigeren door op "Weiger alle" te klikken. Bekijk onze Privacy policy